Spoznali sme víťaza jubilejného ročníka Športovca roka

Jubilejný 20. ročník Športovca roka Strednej športovej školy Jozefa Herdu sa uskutočnil 29. januára 2020 v priestoroch Divadla Jána Palárika v Trnave. Aj napriek zmene názvu našej školy sa cieľ súťaže nezmenil, stále sa pátralo po mene toho najlepšieho športovca za uplynulý rok.

Opäť sme mali tú česť nahliadnuť do zákulisia aj my. Okrem pobehujúcich učiteľov, ktorí sa ešte snažili na poslednú chvíľu doladiť drobné detaily, sme postretali aj nervóznych športovcov, ktorí netrpezlivo očakávali vyhlásenie výsledkov. Búrlivo medzi sebou diskutovali, kto si tohtoročné víťazstvo zaslúži najviac. 

 Za krásneho spevu Katky Bachoríkovej sa postupne na javisku predstavili zástupcovia všetkých športov, ktoré môžete na našej škole nájsť. Futbalisti a hokejisti prišli vo svojich typických dresoch, plavkyne v plávkách, cyklistovi nesmel chýbať bicykel, karatisti a džudisti nám dokonca predviedli kúsok z ich bojového umenia, okem iného sa predstavili aj atlétky, krasokorčuliari, basketbalistky a mnohí ďalší. 

Tento rok moderoval pán profesor Jozef Brezovský spolu so žiačkou Sárou Kvocerovou. Samozrejme nesmeli chýbať ani syn a vnuk Jozefa Herdu, zástupcovia národných športových zväzov, Trnavského samosprávneho kraja a tréneri našich úspešných športovcov. Zo začiatku ich privítal pán riaditeľ. Upozornil nás, že príhovor nebude dlhý, ale keďže 20 rokov je naozaj veľa, bolo treba spomenúť, ako sa formát vyhlasovania výsledkov postupne menil a spolu s ním sa menili aj priestory, v ktorých  bola táto anketa vyhlasovaná. 

 Tento rok boli  pozvaní aj bývalí víťazi predošlých ročníkov, ktorí nám oznámili tohtoročných top 10 športovcov a talent roka. Moderátori každého vyspovedali pred plným divadlom, čo nie je vždy najpríjemnejšie.  Ja by som asi zabudla rozprávať po slovensky, ale  oni to všetci v pohode zvládli. Celý program sa niesol v dobrej nálade a po toľkých zaujímavých a vtipných rozhovoroch ma začínalo bolieť brucho od smiechu.  Neskôr zatancovali tanečníčky zo Street beats crew. 

Minulý rok bol titul „Talent roka“  odovzdaný iba jednému žiakovi. Tento ročník bol iný. Pokryté boli obidve pohlavia. Ocenenie dostala plavkyňa Tereza Ožvaldová a džudista Roman Dekan. Obidvom srdečne gratulujeme. 

4. až 10 miesto obsadili:

4. miesto – Matej Daniš – plávanie 

5.miesto – Denisa Kudlová – atletika

6.miesto – Timotej Antal – džudo 

7.miesto – Miroslava Záborská– plávanie

8.miesto – Elena Ušáková – gymnastika 

9.miesto – Vanessa Matláková – džudo

10.miesto – Dominik Bajza – karate 

3. miesto obsadila Nina Vadovičová (plávanie). Má pred sebou ešte päť necelých rokov na strednej, ale aj napriek svojmu veku je už teraz reprezentantkou Slovenska. Zrejme berie cielene iba zlato a  na juniorských majstrovstvách Slovenska vyhrala až 6 zlatých medailí ☺

Na 2. mieste sa umiestnil Denis Bartek (atletika). Tento žiak sexty sa vďaka svojej  tvrdej práci a talentu dostal až na Európsky olympijský festival mládeže v Azerbajdžane. 

No a 1. miesto získal Ladislav Németh (streľba). Ako nám prezradil, k streľbe sa dostal preto, lebo  otec  je poľovník. Síce sa streľbe nevenuje dlho, asi dva roky, ale napriek tomu má za sebou vynikajúce  výkony. Úspešne reprezentuje Slovensko. Umiestnil sa  na 4. mieste na juniorských majstrovstvách Európy v Taliansku. 

Gratulujeme k titulu najlepšieho športovca za rok 2019. 

Nakoniec bola pre zúčastnených pripravená recepcia v zrkadlovej miestnosti  Divadla Jána Palárika.  

Gratulujeme všetkým športovcom, ktorí sa umiestnili aj neumiestnili v tohtoročnej ankete a prajeme veľa ďalších úspechov, kvalitných výkonov, prekonaných osobákov a to všetko bez úrazov a zranení. 

Loading...
Niečo sa pokazilo Načítať

Žiadne komentáre

Pridajte komentár

Váš e-mail nebude zverejnený.