Po rokoch opäť s ocenením

Každoročne sa naša redakcia zúčastňuje celoslovenskej novinárskej súťaže Štúrovo pero. Medzi konkurenciou už sme priam považovaní za ,,veteránov”, no i napriek tomu stále máme čo robiť, aby sme si udržali miesto v rebríčku. Úsilie sa nakoniec vyplatilo, pretože sme sa zo Zvolena nevrátili naprázdno.

Tento rok bol pre Nový Blesk pokrokový, pretože sa nám po rokoch podarilo úspešne zrealizovať i tlač, čo nás v súťaži zaradilo medzi omnoho viac kategórií.

Tradične nás prvý deň čakalo zopár hodín prednášok a seminárov, kde sme si vypočuli kritiku i rady na zlepšenie od skúsenejších. V kategórii online žurnalistika stále patríme k špičke, čo sa týka stredoškolských časopisov, no na tlačenom čísle musíme ešte zapracovať.

Po náročnom dni sme si večer dopriali prechádzku a limonádu v zvolenskom jazzovom bare. Ďalší deň nás čakalo celkové vyhodnotenie.

Počas druhého dňa sme mali možnosť stretnúť sa so známymi hosťami ako minister školstva – Tomáš Drucker  či manželia Kovačičovci a  otvorene klásť otázky a pýtať sa na to, čo nás zaujímalo.

Počas vyhodnocovania zaznelo naše meno hneď niekoľkokrát, ale ako prvé zaznelo meno našej profesorky Kubáňovej pri oceňovaní profesorov za dlhé roky podpory pri tvorbe stredoškolských časopisov a myslím si, že ocenenie bolo zaslúžené. Nový Blesk zaznel pri oceňovaní v kategórii online žurnalistiky, kde sme získali krásne 3.miesto, plus sme vyhrali zájazd do Bruselu.

Myslím si, že entuziazmus cestou naspäť domov bol oprávnený a mne už nezostáva nič iné len poďakovať celej redakcii, pani profesorke a Vám čitateľom. Vidíme sa vo Zvolene opäť o rok!

Loading...
Niečo sa pokazilo Načítať

Žiadne komentáre

Pridajte komentár

Váš e-mail nebude zverejnený.