Pridáš sa k nám aj ty?

Bol to jeden upršaný deň, keď sa 12.12. 2017 stretlo na jednej pôde okolo stodvadsať zvedavých žiakov z okolia Trnavy a možno aj oveľa ďalej.

Naše gymnázium opäť otvorilo svoje brány deviatakom, ktorí musia urobiť veľmi dôležité rozhodnutia – dobre si vybrať školu a zaobstarať budúcnosť.

Znova sa nám ukázalo, že máme naozaj akčných žiakov, ktorí sa radi zapájajú do každého diania. Ochotne sprevádzali nové tváre po škole a tri ,,premotivované‘‘ prváčky sa s radosťou medzi nimi motali. Naši záujemci absolvovali menšiu prednášku (priznajte sa, vedeli ste, kto bol Jozef Herda?) vo vydýchanej Aule, následne chodili v skupinkách navštevovať rôzne triedy, kde sa stretali s učiteľmi, videli rôzne fyzikálne a biologické pomôcky a nesmela chýbať ani telocvičňa, v ktorej práve prebiehal tréning atlétov. Odvšadiaľ boli počuť zvuky z propagačného videa, ktoré som už videla aj miliónkrát.

Určite muselo pozitívne zaujať, keďže odozvy na našu školu boli taktiež sympatické, čo sme zistili pri rozhovoroch do ankety, ktorú si pre vás pripravila naša redakčná rada.

Oproti minulému roku, keď som bola vystrašená a nerozhodná, som to vnímala úplne inak. Po škole som sa pohybovala sebavedomo a občas som nejakým strateným cudzincom pomohla s menšími prosbami, napríklad pri zháňaní ospravedlnenky. Samotnú ma prekvapilo, koľko ľudí sa tu nahromadilo aj napriek tomu, že sme mali Deň otvorených dverí v poobedných hodinách a z každého bol cítiť jasný záujem a nielen výhodné uliatie sa z vyučovania.

Loading...
Niečo sa pokazilo Načítať

Žiadne komentáre

Pridajte komentár

Váš e-mail nebude zverejnený.