Moje stretnutie s Dankou Bartekovou

V utorok 2. októbra nás v škole navštívila úspešná strelkyňa Danka Barteková. Je to slovenská reprezentantka v streleckej disciplíne skeet. Naša škola sa zapojila do projektu Olympijský odznak všestrannosti. Cieľom tohto projektu je rozhýbať čo najviac detí na Slovensku. O tom, ako to celé prebiehalo, nám porozprávala žiačka tercie – Hanka Susková.

Za prítomnosti pána riaditeľa Tomana a pána zástupcu Peka nám dala Danka Barteková poriadnu streleckú rozcvičku a popri tom sme sa rozprávali o našich úspechoch v športe. Rozdelili sme sa do dvoch skupín a porovnávali sme si naše výkony v rôznych disciplínach. Všetkých nás to veľmi bavilo. Ďalšiu hodinu nás čakala beseda. Tej sa zúčastnili aj žiaci z klasických tried. Danka nám porozprávala o svojich  úspechoch a ceste životom. Diskutovali sme o tom, ako sa k streľbe dostala a o rôznych súťažiach, čo povyhrávala. Priniesla nám všetky medaily, ktoré sme mali možnosť si pozrieť aj zblízka. Nakoniec sme si spravili spoločnú fotku na pamiatku. Všetkých beseda zaujala.

Z besedy som si odniesla veľa zaujímavých myšlienok. Keď sme sa rozprávali, ako stíhala šport popri škole,  vzorne som počúvala. K športu, v ktorom získala svetové víťazstvo, sa dostala presne vo veku, v akom sme teraz my. Obdivuhodné je, že aj popri športe dokázala vyštudovať vysokú školu. Danka Barteková nám spríjemnila deň a s radosťou sme mohli pokračovať vo vyučovaní.

 

Loading...
Niečo sa pokazilo Načítať

Žiadne komentáre

Pridajte komentár

Váš e-mail nebude zverejnený.