Prečo je Billie Eilish taká známa? 

Billie Eilish. Pokiaľ nežijete pod kameňom, tak toto meno zrejme nepočujete prvýkrát. Ak ste však o tejto 17-ročnej interpretke nepočuli, dnes si spolu priblížime jej tvorbu a pozrieme sa hlbšie do jej osobitého štýlu a povahy. 

Je ťažké otvoriť instagram, twitter či zapnúť si rádio bez toho, aby niekto nespomínal Billie Eilish. Má 26,7 miliónov followerov na instagrame a nedávno sa stala najmladšou ženou, ktorá sa dostala na vrchol UK album chart.   A z dobrého dôvodu. Jej hudba prehovára k širokej skupine ľudí, do dnešnej hudobnej scény prináša niečo nové a všetci ju milujú vďaka jej sympatickej povahe. Jej tvorba patrí do žánru indie-pop, ale niektoré jej piesne sa približujú k elektropopu. 

Billie sa narodila 18. decembra 2001 v Los Angeles v Kalifornii. Jej celé meno je Billie Eilish Pirate Baird O’Connell. Ale keďže nikto nemá čas vyslovovať jej naozaj dlhé meno 5 minút, tak ju všetci volajú iba Billie Eilish. Od malička bola obkľúčená hudbou a umením. Jej otec je herec a jej mama je skladateľka a speváčka. Billie má aj staršieho brata, a uhádli ste. Tiež je spevák a skladateľ. Rodičia ju naučili milovať hudbu a dokonca študovala z domu, aby mala viac času sústrediť sa na svoju vášeň, hudbu. Okrem spievania sa od ôsmich rokov venovala aj tancu. V jedenástich  začala skladať svoje prvé piesne. Jej prvý pokus bol o seriáli „The walking dead“, ktorý zbožňuje. Dodnes si všetky svoje piesne píše sama alebo s  pomocou brata Finneasa.  

Jej debut song vyšiel v roku 2015 na soundcloude. Ocean eyes mal obrovský úspech a v januári 2019 mal na Spotify až 194 miliónov streams. No toto bol pre Billie iba začiatok. O dva roky neskôr vydala svoju debut EP (extended play), „Don’t Smile at Me.“ Do nej patria jej známe piesne ako napríklad: Bellyache, idontwannabeyouanymore, my boy, watch atď. Tento rok sa fanúšikovia  konečne dočkali dlho očakávaného albumu „When we all fall asleep, where do we go.“ Tento album dosiahol číslo 1 v Austrálii, Veľkej Británii a v  Kanade. Obsahuje jej najnovšie hity ako: bury a friend, wish you were gay, strange addiction, i love you atď. 

Ako je  možné, že toho toľko dosiahla v takom mladom veku, keď sa niektorí snažia preraziť aj 20 rokov? Vďaka jej osobitému hlasu, štýlu obliekania a textom sa jej podarilo získať pozornosť ľudí v podstate cez noc. Keď človek naozaj hudbu miluje, odzrkadľuje sa  to na jeho tvorbe. Spieva o svojich pocitoch a skúsenostiach, či už  dobrých alebo  zlých, a tým zosobňuje svoju hudbu. No všetci vieme, že v hudobnej scéne to nie je len o talente, ale človek musí mať aj plnú hrsť šťastia, aby ľudí zaujal. 

Tí, čo Billie poznáte, viete, že sa oblieka netradične. Pre tých, čo ju nepoznáte, by som jej štýl opísala ako „soulja boy v roku 2007.“ Ale veľmi trendy a progresívny soulja boy. Jej XXL oblečenie naozaj obracia hlavy. V toľkej látke sa 160 cm vysoká Billie priam topí. No jej forma obliekania má svoj význam. V rozhovore v jej kampani s Calvin Klein vysvetlila, prečo nosí také voľné a obrovské oblečenie. Nechce, aby celý svet vedel o nej všetko. Ľudia ju nemôžu súdiť, pokiaľ nevidia, čo sa pod tými kilami látky skrýva. Nemôžu komentovať, či je príliš „tlstá“ alebo príliš „vychudnutá.“ Je to forma ochrany pred nadmerne toxickými ľuďmi na internete, ktorí nechcú nič viac ako skritizovať všetko, čo sa dá a z výnimočných znakov a vlastností  spraviť chyby a nedokonalosti. 

Aj napriek tomu, že je nesmierne úspešná a dostáva lásku od ľudí po celom svete, za zavretými dverami to nie je vždy ružové. Vždy sa nájde niekto, kto ťa skritizuje a bude sa ťa snažiť zhodiť dole. A pre mladé dievča je to ešte horšie a to pôsobí na jej sebavedomie. S tým sa však musí zmieriť, pretože takých ľudí sa človek nikdy nezbaví. Jej temné videá a texty sa nepáčia každému, ale to je v poriadku, pretože 100 ľudí má 100 chutí. 

Nedávno sa na instagrame priznala, že má tourettov syndróm. Ľudia si začali  počas  rozhovorov s ňou všímať tiky a zo začiatku si všetci mysleli, že to robí zo žartu. Tourettov syndróm sa nedá liečiť a Billie má iba mierne tiky. 

Billie je momentálne na turné a zavíta aj do Prahy. Je naozaj jedinečná a dúfajme, že jej vášeň pre hudbu nezmizne a vydá ďalšie úžasné piesne a albumy. 

 

Loading...
Niečo sa pokazilo Načítať

Žiadne komentáre

Pridajte komentár

Váš e-mail nebude zverejnený.