Poznáme mená najlepších športovcov našej školy za uplynulý rok!

30. januára 2019 sa v divadle Jána Palárika uskutočnil 19. ročník Športovca roka – Športového gymnázia J. Herdu.  Táto udalosť sa na našej škole pravidelne opakuje každý rok. Divadlo bolo plné talentu, tak ako po minulé roky.

Vstúpiť do zákulisia bolo ako vojsť do ľudského cirkusu. Popri nás sa vozil cyklista na bicykli, lietali lopty aj loptičky všetkých druhov a veľkostí. Na športovcovi sme boli prvýkrát a bol to naozaj zážitok.

Svetlá sa rozsvietili a my  sme si už mohli vychutnávať spev Katky Bachoríkovej a Terezky Gregušovej, počas ktorého boli predstavované všetky športy, teraz už bývalého Športového gymnázia.  Áno, je to tak, toto bol posledný ročník Športovca roka pod názvom – Športové gymnázium. Na budúci rok sa už v divadle stretneme ako Stredná športová škola a gymnázium.

Na pódiu sa vystriedali futbalisti, krasokorčuliarky, basketbalisti, jazdci, karatisti, volejbalistky… Najviac nás pobavili plavkyne. Už v zákulisí sa nám zdalo, že vidíme  zopár pobehujúcich postáv so šnorchlami a plávacími plutvami, ale neboli sme si isté, či nás naše oči neklamali, až kým sme ich neuvideli na pódiu. Dávame im veľké plus za snahu.

Celou akciou nás sprevádzali skvelí moderátori Sára Kvocerová a René Počuch. Rovnako ako po minulé roky prišli športovcov povzbudiť aj slávnejšie tváre nielen našej školy.  Bočné stoličky v miestnosti sa zmenili na VIP-lóže. Veľmi nás prekvapili syn a vnuk samotného Jozefa Herdu, Henry a Boris Herda. Úžasného slovenského športovca, ktorý získal titul majstra republiky až 15-krát a jeho najväčším úspechom bola strieborná medaila, ktorú získal v roku 1936 na olympijských hrách v Berlíne. Prišiel aj župan Trnavského samosprávneho kraja Jozef Viskupič, vicežupan Marek Neštický, prezident Slovenskej gymnastickej federácie Ján Novák, prezident Slovenského streleckého zväzu Miloslav Benca a Vladimír Gubrický, generálny sekretár Slovenského atletického zväzu a predseda Asociácie športových klubov Slávia Trnava.

Ocenenie Talent roka si doniesol domov žiak prímy, Oliver Ivančík.  Aj napriek tomu, že bol najmladší z nominovaných, preukázal počas svojej začínajúcej športovej kariéry veľký potenciál. A z majstrovstiev Slovenska si odniesol zlatú medailu v kumite do 35 kg. Gratulujeme a do budúcnosti prajeme veľa ďalších úspechov.

Medzi vyhodnotením „Talentu roka“ a „Športovca roka“ nám zatancovali Katka Bachoríková a Imrich Rumi v rytmoch Latinskej Ameriky.   

Nominovaných bolo 12 športovcov, ale iba jeden z nich mohol získať titul Športovca roka.

Desiatka najlepších:

  • Denis Bartek – atletika
  • Kristína Haršányová – atletika
  • Vanesa Hocková – streľba
  • Denisa Kudlová – atletika
  • Vanesa Matláková – džudo
  • Lenka Stará – tenis 
  • Barbora Tomanová – plávanie
  • Elena Ušáková – gymnastika
  • Vanda Vargová – tenis
  • Miroslava Záborská – plávanie

Prvé miesto obsadila Vanesa Hocková, veľmi úspešná žiačka oktávy, ktorá v streľbe exceluje a dúfame, že sa jej bude  dariť aj naďalej.

Na druhom mieste sa umiestnila Miroslava Záborská a na treťom mieste skončila Barbora Tomanová.

Tanečníčky zo Streetbeats crew krásne zatancovali a čerešničkou  na torte bol záverečný spev a hra na ukulele Terezky Gregušovej.

Na záver  bola pre hostí, víťazov a aj tých, ktorí sa na príprave programu podieľali, pripravená recepcia.  

Celá akcia bola veľmi dobre zorganizovaná, zasmiali sme sa, dievčatá nás pri spievaní dojali skoro k slzám a nakoniec sme sa ešte aj dobre najedli Takmer ideálny deň!

Ešte raz gratulujeme všetkým oceneným  športovcom a  prajeme im úspešný rok 2019, plný  lepších výkonov a nových víťazstiev, bez úrazov a zranení.

Za fotky Ďakujeme Nine Landigovej – všetky si môžete pozrieť TU!

Loading...
Niečo sa pokazilo Načítať

Žiadne komentáre

Pridajte komentár

Váš e-mail nebude zverejnený.