Športovec roka – oceňovanie tých najúspešnejších

Každý rok prebieha na našej škole vyhlásenie ankety Športovec roka, kde sú odmenení tí najlepší z radov žiakov športových tried. V 18. ročníku tejto ankety zvíťazila plavkyňa Barbora Tomanová.

Slávnostné vyhlasovanie výsledkov, doplnené pestrým program, sa konalo dňa 30. 1. 2018 v Divadle Jána Palárika.

Prvé tri miesta ankety o Najlepšieho športovca Športového gymnázia Jozefa Herdu za rok 2017 a najvyšší získaný počet bodov v hlasovaní, do ktorého sa zapojili študenti, pedagógovia i tréneri, získali Barbora Tomanová (plávanie), Vanesa Hocková (streľba) a Martin Chren (cyklistika).

Mimo hlasovania boli udelené ešte dve ocenenia: Talent roka 2017, z ktorého sa môže tešiť Nina Vadovičová (plávanie) a Objav roka 2017, ktorý bol udelený Vande Vargovej (tenis).

„Vôbec som nečakala, že toľko študentov mi dá svoj hlas – veľmi milo ma to prekvapilo a potešilo. Chcela by som sa za to všetkým poďakovať, dalo mi to motiváciu do ďalšej práce a verím, že tento rok bude ešte lepší,” takto sa o svojom víťazstve a získaní titulu Športovec roka 2017 vyjadrila Barbora Tomanová, ktorá sa plávaniu venuje od svojich 5 rokov.

V roku 2017 sa stala štvornásobnou juniorskou a trojnásobnou seniorskou majsterkou Slovenska. Za svoj najväčší úspech tohto roka berie účasť na juniorských majstrovstvách Európy v Izraeli, majstrovstvách Sveta v USA a seniorských majstrovstvách Európy v Dánsku. K týmto úspechom patria aj medailové umiestnenia na významných domácich aj medzinárodných pretekoch a trikrát 6. miesto na svetovom pohári v Dohe, kde sa zišla svetová špička.

Barboriným najväčším snom sú Olympijské hry. Ešte predtým by však chcela stihnúť Olympijské hry mládeže 2018, ktoré sa budú konať v Buenos Aires.

Barborke budeme držať všetci palce, aby sa jej športové sny naplnili!

Zoznam desiatich najlepších športovcov ŠGJH za rok 2017 aj s ich úspechmi nájdete na stránke našej školy.

Katka

Loading...
Niečo sa pokazilo Načítať

Žiadne komentáre

Pridajte komentár

Váš e-mail nebude zverejnený.