Dvoch žiakov ŠGJH objala na sobotnajšom koncerte v Amsterdame samotná Lady Gaga

Internet je plný článkov o mladom Slovákovi, ktorého objala Lady Gaga potom, ako si prečítala jeho list. Zhodou okolností je ním Marcel Jurák, minuloročný absolvent našej školy a aktuálne už študent VUT v Brne.

Spolu so svojimi kamarátmi sa rozhodol ísť na jej koncert v Amsterdame (20.1.2018). Po 24 hodinách strávených čakaním pred koncertnou halou, sa mu splnil sen nejedného fanúšika Lady Gaga.

Ako sa mu to podarilo?

V článku pre Dobré noviny Marcel vysvetľuje: „Lady Gaga má vo zvyku čítať na každom koncerte jeden list od fanúšika. Býva to po dospievaní pesničky Bad Romance. Najprv sme mali s kamarátkou Simonou nachystaného nádherného macíka oblečeného do “témy” Joanne, no toho nám ochranka nedovolila zobrať. Počas koncertu mi napadlo, že hodím moju bundu, ku ktorej pripevním list.”

Spomedzi všetkých plyšákov a listov, ktoré boli na pódium hodené, si Gaga vybrala práve Marcelovu bundu. Obliekla si ju a pripevnený list začala nahlas čítať: „Drahá Stefani, volám sa Marcel a som tu so svojou kamarátkou Simonou. Do Amsterdamu sme prileteli až zo Slovenska, aby sme Ťa videli spievať. Chcel som Ti iba povedať, že si mi veľakrát zachránila život. Na základnej škole som bol šikanovaný kvôli svojej váhe a orientácii a myslel som si, že to nikdy neskončí. Jediná vec, ktorá mi zlepšovala náladu, si bola Ty – Tvoje skladby, Tvoje texty,… cítil som sa voľný, plný radosti a šťastný za to, kým som. A to som aj teraz, silnejší a šťastnejší než kedykoľvek predtým.”

List na speváčku tak zapôsobil, že zišla z pódia, aby Marcela a Simonu objala.

Marcel nie je jediný, ktorý má niečo spoločné s našou školou. Simona je žiačkou triedy IV.B a aj s nami, Novým Bleskom, sa podelila o svoj zážitok.

Je to podľa mňa neopísateľný pocit. Ľudia okolo nás hneď začali ťahať dopredu, mne len tiekli slzy, nevnímala som nič iné okrem nej. Keď som si po koncerte pozerala video, zistila som, že si ani nepamätám na to, čo sa dialo okolo, ako všetci tlieskali a kričali,” spomína Simona na nezabudnuteľný večer.

Keď si ju obliekla, povedala: „Kto pre mňa vyrobil túto budnu?” vtedy som len začala kričať, najviac ako som len vedela, bol to obrovský šok a naozaj neopísateľný pocit, vidieť na takej módnej ikone, akou je Gaga, niečo, do čoho ste dali kúsok svojho srdca,” hovorí o osudovej bunde. Simona na ňu totiž pre Marcela namaľovala portrét Lady Gaga, „pri tvorení tejto bundy sme si ešte robili srandu z toho, že si ju Gaga oblečie. To sme však ešte netušili, čo sa stane.”

Marcel a Simona vo svojich Gaga bundách

V partii kamarátov, s ktorými boli Simona a Marcel v Amsterdame, boli aj dcéry pani profesorky Bachoríkovej, Lenka a Katka, ktoré si koncert užívali z tribúny. Podľa Katky bola atmosféra v hale úžasná a bolo cítiť, že im to každý zo srdca prial.

Katka

Loading...
Niečo sa pokazilo Načítať

Žiadne komentáre

Pridajte komentár

Váš e-mail nebude zverejnený.