AKO SA NEUSTUŽKOVAŤ?

Každý vie, že stužková slávnosť je najdôležitejšia udalosť, ktorú zažijeme, odkedy vkročíme na územie nášho gymnázia. Ako sa na ňu pripraviť a doslova sa “neustužkovať“ na poslednú chvíľu?

Aj my sme dúfali, že nám na túto otázku niekto odpovie, veru. Bohužiaľ,  nikto neodpovedal, a práve preto som sa vám rozhodla poskytnúť pár rád,  aby ste sa vyhli chybám, ktoré sme spravili my a mnohí  iní  pred nami.

STUŽKOVÁ STARTERPACK

  1. Zbierajte si peniaze na stužkovú a tablo už od prvého ročníka. PREČO? Vyhnete sa vysokej čiastke peňazí v 4. ročníku. Bude to jednoduchšie pre vás a hlavne vašich rodičov. Stačí malá čiastka raz do roka.
  2. Spravte si triednu skupinu na sociálnej sieti. (Najlepšie messenger – stará klasika.) Pomôže vám nie len pri stužkovej,  ale aj pri učení či úlohách.
  3. Pýtajte sa bývalých štvrtákov na rady ohľadom výberu DJ, sály, ozdôb, ba aj pozvánok či peňazí.
  4. Zarezervujte si sálu a dídžeja včas! (Najlepšie koncom 2. a začiatkom 3. ročníka.)
  5. Zvoľte si tím zodpovedných, budete ich potrebovať :
      • a) Pokladník. (Bude riešiť peniaze, váš budget a usmerňovať vás v cenových reláciách). Nemajte veľké oči.  Nepotrebujete každé jedno svetielko, čo máte v košíku,  verte mi.
      • b) Realizátora. Zapíše si hostí, navštívi sálu a dohodne sa s majiteľmi reštaurácie/sály. (Odporúčame Olympiu – dostatok miesta, dobrý servis a jedlo). Zistí alergény na potraviny, spraví zasadací plán v sále, vybaví “oznamká“, stužky, kvety pre rodičov, kytice pre triedneho p. profesora/ p. profesorku a šerpy)
      • c) Organizátora – človeka s obrovskou trpezlivosťou (Určite nie niekto, kto je nervák ako ja, vyskúšala som si to sama.) Bude organizovať program, scénky a účinkujúcich v programe.
      • d) Choreografa – (Pripraví choreografiu na program.)
      • e) Hovorcov – dve osoby, ktoré vymyslia, napíšu a prednesú príhovor na stužkovej. (Najlepšie chlapec a dievča, ktorí vedia písať a predniesť príhovor.)
      • f) Zabávačov – dve osoby, ktoré budú uvádzať celý program. (Najlepšie niekto vtipný, aby sa zakryli malé vzniknuté chyby či vyplnil čas medzi scénkami.)
      • g) Tomboláči – budú sa starať o ceny do tomboly, spravia zoznam, čo kto priniesol, postarajú sa o balenie cien a o moderovanie/odovzdávanie cien. (Najlepšie 4 osoby)
  1. Nezabudnite na pozvánky. Spravte si ich radšej viac než menej. (Niektorí profesori nechodia na stužkové slávnosti, samozrejme,  patrí sa dať pozvánky všetkým  profesorom,  ktorí vás vychovávali a vzdelávali dlhé roky.)
  2. Komunikujte medzi sebou. Vyjadrite každý svoj názor. Hlasujte a zhodnite sa. Počúvajte sa!
  3. Dávajte si pozor na alergény pri zostavovaní menu a berte ohľad na vegetariánov, vegánov či spolužiakov a rodičov so špeciálnymi diétami. Určite sa tam aspoň jeden nájde.
  4. Tombola a ceny. Spravte si zoznam, čo kto prinesie, určte si peňažný limit a hlavnú cenu.
  5. Program. Kategória sama o sebe a najťažšia časť na stužkovej slávnosti. Zhodnúť sa na programe? Také sme ešte nepočuli. Jeden má problém s tým, druhý tam nechce “šaškovať“, tretieho bolí koleno a nakoniec si na programe sám a hráš 354567788 rolí. Takto to nechceme. Hádkam a nezhodám sa asi nevyhnete. Počúvajte sa a pristupujte k sebe s rešpektom, aj keď sa vám to v tej situácii bude zdať vážne ťažké. Program by mal mať cca 45 minút. Najlepšie je spraviť program krátko po večeri.
  6. Nechajte si poradiť od vašich profesorov, zažili  nie jednu stužkovú a radi vám pomôžu.
  7. CVIČTE SI NÁSTUP! Banalita, no sami uvidíte, že  zosynchronizovať sa je ťažšie než test z kvantovej fyziky.

To bude asi všetko z mojej strany. Dúfam, že som vám aspoň trochu pomohla. Budúcim štvrtákom prajem krásnu stužkovú, nestresujte sa a hlavne si ju užite,  je len jedna. Otvorí vám bránu do sveta dospelých. Po stužkovej budete riešiť už iné problémy, napríklad: výška, prijímačky, otázky typu : Čo chcem študovať? Kde chcem študovať?…. Každý jeden z nás si ich v 4. ročníku položil nie jedenkrát. Užite si to a vysokú školu riešte až po stužkovej.

A tu sú fotky  tých, ktorí to tento rok zvládli na výbornú!

Loading...
Niečo sa pokazilo Načítať

Žiadne komentáre

Pridajte komentár

Váš e-mail nebude zverejnený.