Aby nám v jedálni opäť chutilo.

Určite ste všetci aspoň raz zachytili nejakú tú sťažnosť na školské jedálne. Predsa len, „naše mamy varia lepšie ako iné“  a aj ten fastfood je občas fajn, tak kto by si aspoň raz v živote nezafrflal. Ale teraz vážne, pretože iné je veci len kritizovať a iné hľadať riešenia. A o to nám ide.

V dnešnom článku sa chcem s vami podeliť o pocit, ktorý nezdieľam sama. Myslím, že sa v  našej jedálni niečo zmenilo.

Moje meno je Viktória Králiková, som žiačka II.S a bývam v školskom internáte. Na školu som prišla minulý školský rok, teda 2021/2022  a musím vám povedať, že som nemohla  na našu jedáleň ani jedného krivého slova povedať. Strava bola vždy chutná, bolo jej dosť a nebola potreba odhlasovať sa  zo stravy. Avšak, s rastúcimi  cenami  potravín začalo upadať nielen množstvo jedla, čo by sa ešte dalo pochopiť, ale aj kvalita. Aktuálne moja strava na internáte stojí denne 6,90€ (raňajky, obed a večera),  čo je v prepočte na mesiac niečo viac ako 150€.

Jedného jarného dňa nám bolo povedané, že nám už nebudú poskytované teplé večere priamo v jedálni, ale budú nám ich posielať v obedároch na vrátnicu. Zo začiatku nám to problém nerobilo, ale postupne tie večere začali chodiť skôr a skôr a v dnešných dňoch sa tam zvyknú kvasiť minimálne od 13:30… A teraz ďalší problém –  čo dnešné vysoké teploty? Ako má vydržať puding k dukátovým buchtičkám, alebo hocičo, čo je na smotane, stále konzumné? Obzvlášť pre tých žiakov, čo prídu z tréningov najskôr o dvadsiatej… V tomto prípade už u nás, žiakov na internáte, nejde len o jedlo, ktoré by nám malo chutiť, ale najmä o naše zdravie.

 

A čo obedy?  Jedlo častokrát nie je príliš chutné a pokiaľ sa podarí navariť naozaj dobre, je ho málo. Úprimne. Kto z vás sa najedol z plytkého taniera kotlíkového guláša?

Takmer všetci sme vo vývoji, toho jedla potrebujeme určité množstvo (nehovoriac o športovcoch). Koľko detí sa musí po školskom obede druhýkrát naobedovať doma? A hlavne, v tomto nie sme len my, študenti, ale aj všetci zamestnanci tejto školy.

Nechápte nás zle, my si vážime  robotu našich kuchárok, pracujú už od skorého rána a niektoré jedlá sú naozaj veľmi chutné, avšak či už je problém v objednávaní  potravín, ich nedostatku alebo nesústredenosti pri práci, boli by sme radi, ak by sa ten problém vyriešil.  Nechceme nič viac, ako chutnú a vyváženú stravu, z ktorej sa dosýta najeme.

 

Autorka článku – Viktória Králiková II.S

 

Autor

Loading...
Niečo sa pokazilo Načítať

Žiadne komentáre

Pridajte komentár

Váš e-mail nebude zverejnený.