Spoznaj redaktora: Každý by sa mal obliekať tak, aby mohol byť sám sebou

Písanie básní je to, čo ho napĺňa. Vtlačiť náhodné slová do veršov mu nerobí žiaden problém. Spoznajte Patrika Partla, nového redaktora Nového Blesku.

Tento rok si nastúpil do prvého ročníka na našej škole. Bolo tvojím prvotným rozhodnutím gymnázium? Si spokojný s  výberom školy?

Áno, gymnázium bolo mojím prvotným rozhodnutím a s výberom školy som viac ako spokojný.

Hneď si sa prihlásil do Nového Blesku. Čo bolo dôvodom začať takto publikovať tvoju tvorbu?

Hlavným dôvodom, prečo som si vybral žurnalistický krúžok, bolo, že som si chcel vyskúšať niečo nové a taktiež ma zaujal kreatívny aspekt žurnalistiky.

Viem, že píšeš básne, ale aj rád kreslíš. Čo ťa viac napĺňa?

Myslím, že obe aktivity ma napĺňajú rovnako. Je to vlastne náladové. Ak mi náhodou napadnú nejaké verše, ktoré sa mi zapáčia, tak ich okamžite zapisujem a potom, keď  mám čas, dotváram celú báseň.  S kreslením je to trochu iné. Kreslím najčastejšie cez víkend alebo ak mám čas nazvyš.

 

V svojich básňach máš hlboké myšlienky. Máš nejaký idol, od ktorého čerpáš nápady?

Pravdupovediac, k písaniu básní som sa dostal náhodou pri tvorení hudby. Jedného dňa som chcel vytvoriť text k pesničke a odvtedy som začal písať okrem básní určených na spievanie aj veľa nezhudobnených básní.

Idol, od ktorého by som čerpal nápady či inšpiráciu, nemám. Ale jedným z mojich básnických idolov je určite moja mama, ktorá taktiež píše básne od mladého veku.

Tvoje básne sú prevažne v angličtine a viem, že píšeš aj po nemecky. Si samouk?

K angličtine som sa dostal ešte v škôlke, kde sme hovorili takmer čisto po anglicky, takže, bohužiaľ, o sebe nemôžem tvrdiť, že som samouk. Ale čo sa týka nemčiny, tak tú som sa v podstate naučil sám, taktiež keď som bol úplne malý.

Pravdupovediac, vždy ma ohromuje štýl tvojho  obliekania sa. Odkiaľ berieš inšpiráciu?

Môj štýl obliekania sa prevažne odzrkadľuje v type hudby, ktorú počúvam. Keďže počúvam veľa druhov hudby, tak svoj štýl často obmieňam. Myslím si, že každý by sa mal obliekať do toho, v čom sa cíti byť sám sebou, ale to už je vecou jednotlivca.

Všimla som si, že veľa vieš o starovekom Grécku a Ríme a tiež vynikáš v biológii. Chceš sa v budúcnosti zamerať na tieto  oblasti?

Dejepis a teda dejiny sú skôr niečo, čo ma zaujíma,  než to, čomu  by som sa chcel venovať v budúcnosti. Na druhej  strane v oblasti biológie by som sa chcel v budúcnosti pohybovať aj profesionálne.

 

 

Loading...
Niečo sa pokazilo Načítať

Žiadne komentáre

Pridajte komentár

Váš e-mail nebude zverejnený.