Nemáš čo čítať? Navštív našu knihoskrinku!

Postávajúc v rade pri bufete a čakajúc na svoju vytúženú bagetu či kapustový rožok, ste možno zaregistrovali nenápadnú skrinku, učupenú medzi sklenými dverami a schodiskom. Na skrinke svieti biely papier a na ňom je nápis: „ZOBER SI KNIHU/ PRINES KNIHU alebo AJ/ AJ.”

Áno, správne ste pochopili. Ide o tzv. knihobúdku či v našom prípade knihoskrinku, kde je možné požičať si či vziať knihu domov a prípadne priniesť nejakú vlastnú, ktorá vám už zaberá miesto na polici.

Knihobúdky majú rôznu podobu, najčastejšie ich vidíme ako telefónne či vtáčie búdky. Táto naša je taký socíkovský retro štýl. Ale tak ako netreba súdiť knihu podľa obalu, tak neodpíšme ani skrinku podľa dizajnu. Radšej sa najbližšie, keď pôjdete okolo, pristavte a nakuknite dnu, či by vás niektoré z ponúknutých titulov neoslovili. Čo tak prózy Maxima E. Matkina o láske, vzťahoch, sklamaní, živote… alebo spomienkový optimizmus rokov sedemdesiatych v prózach Ľuba Dobrovodu Ja malkáč, Ja velkáč. Nájdu sa aj diela klasikov, Rudolfa Jašíka či Ladislava Mňačka. Detektívky aj fantasy. A nejaké mládežnícke knihy pre našich primanov tam budú určite tiež 😀

Pekný čitateľský zážitok s knihou v ruke, hrejivou dekou a teplým voňavým čajom v najbližších jesenných dňoch vám želá redakcia školského časopisu.

Autor

Loading...
Niečo sa pokazilo Načítať

Žiadne komentáre

Pridajte komentár

Váš e-mail nebude zverejnený.