Nina Vadovičová: Víťazka športovca roka 2020

Táto nesmierne talentovaná a ambiciózna plavkyňa dokázala aj počas tejto nezvyčajnej situácie, ktorá nás sprevádzala celým uplynulým rokom, získať titul najúspešnejšej športovkyne našej školy. No aj napriek všetkým úspechom, ktoré má na konte, zostáva stále skromná. 

Ako si sa dostala k plávaniu?
Odmalička ma bavilo športovať a vodu som obzvlášť milovala. Na plávanie ma prihlásili rodičia, keď  som mala asi sedem  rokov, aby som sa naučila základy a v zime sa nenudila. Po čase sa mi začalo dariť, tak som pri tom ostala.

Čo máš na plávaní najradšej a čo na ňom naopak až tak neobľubuješ?

Vďaka plávaniu som mohla cestovať, a tak som aj videla a spoznala veľkú časť sveta. Taktiež som sa zoznámila s novými ľuďmi z rôznych kútov sveta, za čo som vďačná. Naučila som sa byť sebestačná a nastaviť si v živote svoje priority. Nevýhody v tom veľmi nevidím,  možno že nemám niekedy čas pre seba a kamarátov, ale keď sa chce, všetko sa dá.

Aký to je pocit vyhrať Športovca roka? Čakala si to?

Úprimne? Nejako som nad tým ani nepremýšľala, keďže je takáto situácia, ale bolo to milé prekvapenie a potešilo ma to. 

Je toto pre teba najcennejšia výhra alebo si na nejakú pyšná viac?

Takmer na každú výhru som svojím spôsobom pyšná, pretože zobrazuje moju snahu niečo dosiahnuť. Toto nie je moje prvé ocenenie, ale určite  patrí medzi tie najlepšie.

Zdroj: archív N. Vadovičovej

Nakoľko ovplyvnila celá táto korona situácia teba?
Samozrejme,  je mi veľmi ľúto, že sa zrušili takmer všetky preteky v minulom roku a o to viac ma to mrzí, pretože to bol môj posledný rok v juniorskej kategórii, o ktorej sa hovorí, že sú to najlepšie časy. Musím povedať, malo to aj svoje výhody. Minimálne po psychickej stránke som sa veľmi posunula a som tomu rada. Oddych niekedy tiež prospeje, ako sa aj ukázalo na pretekoch na konci sezóny, kde som po určitej pauze a menšiemu počtu tréningov dokázala prekonať svoje maximá.  Som rada, že nám reprezentácia vedela vybaviť bazény, kde sme mohli aspoň čo to natrénovať.

Čo je tvoj najväčší športový sen?
Asi ako sen každého športovca, mojím najväčším snom je  účasť na olympiáde.

Ako by ťa opísali tvoji kamaráti troma slovami?

Spýtala som sa zopár ľudí a najčastejšie odpovede boli nápomocná, cieľavedomá a skromná. 

Keďže si nemohla povedať pár slov v Divadle Jána Palárika, kvôli momentálnej situácii, chcela by si ľuďom odkázať niečo aspoň takto?

Myslím si, že každého toto pandemické obdobie  niečím poznačilo a nikto nebol  na niečo takéto pripravený, ale keď človek naozaj chce a verí, je možné čokoľvek. Nikdy sa nevzdávajte, lebo nikdy neviete, kedy máte víťazstvo priamo na dosah. Hlavné je myslieť pozitívne a nenechať sa stiahnuť dole zlými myšlienkami. 

Loading...
Niečo sa pokazilo Načítať

Žiadne komentáre

Pridajte komentár

Váš e-mail nebude zverejnený.