Ako sa dostal Nový Blesk na internet

Je to už nejaký ten mesiac, čo existuje web novyblesk.sk. Chceme sa s Vami podeliť o to, ako tento nápad vznikol a dostal sa až do terajšej podoby.

Na hodine slovenčiny sme sa od našej pani profesorky dozvedeli, že v poslednom čase školský časopis číta menej ľudí. Bolo treba Nový Blesk nejakým spôsobom dostať medzi mladých študentov.

Neistí výsledkom sme sa rozhodli vytvoriť webstránku nášho školského časopisu, aby sa informácie a príspevky mohli dostať k čitateľom priebežne – rýchlejšie. Predsa len tlačená verzia vyšla až keď sa nazbieral dostatočný počet článkov.

Aj keď sme nejaké základy HTML, CSS či JavaScriptu už ovládali, vytvoriť stránku časopisu je predsa niečo iné. Začali sme vytvorením prvej stránky a stále sme ju upravovali a zlepšovali, ale vytvárať každý článok tvorením dlhého html kódu a nahrávaním na server, by bolo zdĺhavé. Rozhodli sme sa teda použiť asi najrozšírenejšie CMS – WordPress. Samozrejme, veľa sme si uľahčili, ale aby stránka nevyzerala obyčajne, museli sme niečo doprogramovať podľa seba. Zaregistrovali sme doménu a objednali webhosting. Ešte vyrobiť logo a práca bola skoro hotová.

Vytvorili sme jednotlivé rubriky… archív, v ktorom si môžete prečítať staršie čísla nášho časopisu, stránku redakcie, a pribúdajú ďalšie články. Samozrejme, nové sa nedajú zverejňovať každý deň, ale budeme sa snažiť aspoň raz za týždeň. Nový Blesk môžete sledovať aj na Facebooku a dať o ňom vedieť aj spolužiakom a priateľom.

Dúfame, že naša snaha priniesť školský časopis na displeje Vašej elektroniky sa nám podarila. Ale predsa, ak by ste mali nejaké nápady na zlepšenie či úpravu stránky, neváhajte nás kontaktovať. Vaše nápady nás môžu posunúť ďalej. Preto ak rád píšeš, fotíš, alebo by si nám vedel pomôcť v oblasti grafiky, alebo máš záujem akokoľvek sa podieľať na tvorbe Nového Blesku, budeš vítaný.

tvorcovia stránky

Autor

admin

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Ab accusantium, blanditiis cumque deleniti, dicta eaque, est eum hic in iste nihil quas repellendus similique sit ullam? Nemo officiis sequi vitae!
Loading...
Niečo sa pokazilo Načítať

Žiadne komentáre

Pridajte komentár

Váš e-mail nebude zverejnený.