Recenzie

Psia duša

Môže sa duša jedného psa ocitnúť vo viacerých telách? Ako psi vidia náš svet? Dojímavý príbeh o psovi, ktorý prežije niekoľko životov a spoznáva rozdielne svety ľudí. Tento príbeh nám ponúka nazrieť do psej mysle a vcítiť sa do ich duše. Dojemné momenty sa striedajú s tými humornými a nesmie chýbať napätie či problémy vo vzťahu hlavných hrdinov. Málokedy sa stáva, že film je lepší než kniha, ale tentokrát to tak bolo. Keď som si prečítala knihu, bola som nadšená, avšak po pozretí filmu som jasne vedela, čo na mňa urobilo lepší dojem. Filmu by som asi nič nevytkla, mne osobne sa veľmi páčil a môžem len odporučiť.  Avšak tí, čo „dojáky“ veľmi nemusia, tak nech film radšej nepozerajú.

Natálka

Harry Potter a prekliate dieťa

Na túto knižku som sa, ako aj veľa ďalších fanúšikov Harryho Pottera,  veľmi tešila. Bohužiaľ, moje prvotné nadšenie vystriedalo sklamanie. Pre

nezainteresovaných musím vopred povedať, že táto kniha nie je nový román. Je to scenár k divadelnej hre od Jack Thorna  a Johna Tiffanyho, ktorí ju napísali na základe  románu od J.K Rowlingovej. To by ale nebol najväčší problém.

Pre mňa problém nastaval v samotnej myšlienke, na ktorej celá kniha stojí. Na rozdiel od predošlých siedmich kníh, kde je Harryho hlavným problémom boj so zlým Pánom Zla, najdôležitejším  Harryho problémom v tejto knihe je to, že má so synom – teenegerom  konfliktný vzťah. Ďalej sa tiež objavujú  scénky, pri ktorých človek musí obísť logiku.

Na druhej strane  bolo zaujímavé vidieť to,  ako sa charaktery z našej milovanej ságy rokmi vyvinuli a ako si postavy  viedli bez Temného lorda za chrbtom. Riešia tu krivdy z minulosti a vzťahy  k svojim deťom ( to sa týka Hermiony, Harryho, Rona aj Draca Malfoya ) Ale stále ide skôr o fanfiction,  než o seriózne pokračovanie ságy.

Sára

Labutie jazero

Najznámejší balet na svete od Čajkovského určite uchváti každého milovníka umenia a baletu. Rozprávkový príbeh lásky Odette a princa Siegfrieda zobrazený tancom a orchestrálnou hudbou je neopísateľný. Dej bol dramatický a napätý. Veľké množstvo baletných tanečníkov, ktorí sa vystriedali  na scéne,  zaručí, že sa určite nebudete nudiť. Prekrásne kostýmy, kulisy, hudba a prepracovaný tanec sú veci, ktoré Labutie jazero ponúka. Je to klasika, ktorú určite treba vidieť, pretože je to obrovský zážitok. Dáva nám priestor oceniť skutočné umenie a zamyslieť sa nad ním.

Autor

admin

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Ab accusantium, blanditiis cumque deleniti, dicta eaque, est eum hic in iste nihil quas repellendus similique sit ullam? Nemo officiis sequi vitae!
Loading...
Niečo sa pokazilo Načítať

Žiadne komentáre

Pridajte komentár

Váš e-mail nebude zverejnený.