Privítanie prvákov na gymnáziu

Čo rok, to noví prváci. Prvý mesiac v tejto škole mi zatiaľ prešiel hladko. Samozrejme, že som prvé dni nevedela, do ktorej učebne mám ísť. Ochutnala som svoj prvý ikonický kapustový rožok, hektické utekanie na obed, dranie sa pomedzi ľudí, kým som sa dostala ku svojej skrinke a všetko to, čo patrí k životu prváka na Športovom gymnáziu J. Herdu.  Aj napriek týmto veľkým zmenám si pomaličky zvykám.

No a po mesiaci zvykania nastali dlho očakávané imatrikulačky. Každého prváka pri tom slove strasie. Na toto uvítanie sa nikdy nezabudne. Už len z rozprávania starších kamarátov, alebo skôr strašenia, som vedela presne, čo ma čaká.  Ideme sa strápniť pred skoro celou školou. Počas toho mesiaca som sa s tým zmierila a prijala svoj osud. Deň pred imatrikulačkami k nám do triedy nakráčali vysmiate tretiačky a povedali nám, že si máme nacvičiť tanec na „Ymca“ od Village People. „No super,“ hovorím si: „Lebo  nebude veľa toho strápnenia aj bez tančeka!“ Ale už nebolo cesty späť, zajtra sa to celé odohrá.

V deň imatrikulačiek sme sa všetci stretli pred Relaxom a aby sme tam pred všetkými nestáli ako stratené kurence, tak sme si poctivo nacvičili náš tanček. Potom nás zavolali dovnútra a celé sa to začalo. Sadli sme si na zem a tretiaci začali vyberať prvé obete. Prví na rade boli štyria chlapci, ktorí odišli domov s krásne vydepilovanými časťami na nohách. Ako čas ubiehal, na pódiu sa vystriedalo veľa ľudí a vždy, keď sa vyberala ďalšia hŕstka, žalúdok sa mi obrátil o 360 stupňov. Ja som mala šťastie a nevybrali ma. No nie každému sa to podarilo a tí si zaspievali bez hudby, praskali o seba balóny, alebo lízali šľahačku z oboch strán fólie. A čo sa stalo tomu, kto prehral? Tretiaci si pre nás pripravili „chutné“ odmeny. Zelené smoothie, v ktorom bolo bohviečo a sladko-cesnaková dobrota. A po všetkých úlohách pokračovala tá naozajstná zábava. Na parkete sa všetci vytancovali.

Na imatrikulačky som išla s pochybnosťami, ale som veľmi  rada, že som nakoniec išla. Ja už mám ceremoniál privítania prvákov za sebou a na ďalší rok sa už budem iba s radosťou prizerať.

V mene všetkých by som sa chcela poďakovať profesorom a hlavne tretiakom, ktorí nás privítali na gymnáziu tak, ako sa patrí.

 

Za dokumantáciu by sme sa chceli poďakovať Jánovi Kiripolskému.

Všetky fotky z imatrikulácií nájdete na tomto odkaze.

 

Loading...
Niečo sa pokazilo Načítať

Žiadne komentáre

Pridajte komentár

Váš e-mail nebude zverejnený.