Výlet do Nemecka očami štvrtákov

Okrem nových prvákov, elektronických triednych kníh či prerobenej modernej telocvične, ste si určite všimli, že pár dní dozadu nám chýbalo niekoľko spolužiakov i učiteľov. Tí si práve užívali výlet v Nemecku. A keďže som straaašne  zvedavá, hneď som sa spýtala dvoch štvrtákov, ktorí sa na exkurzii zúčastnili, ako sa im tento výlet páčil.

Cesta bola síce dlhá, no väčšina buď spala, alebo si ju niektorí spríjemnili dobrou knižkou. Dokonca im aj počasie  celkom vyšlo .  Jeden deň mali síce upršaný, ale potom  celý čas svietilo slniečko.

A čo mi povedali spolužiaci?

Čo sa ti páčilo najviac?

  • Najviac sa mi páčilo mesto Hamburg a ostrov Rujana. O každom sme sa veľa dozvedeli od pána sprievodcu. V mestách sme pochodili tie najznámejšie dominanty a tí z nás, ktorí sa nebáli výšok, sa odhodlali aj na kostolné veže. Ale potom výhľad stál za tú námahu…

 

  • Hamburg je super moderné mesto a uvažoval by som aj nad bývaním v tomto meste…Veľmi sa mi tam páčilo.

 

Mnohí možno vieme niečo o Wattenmeer práve z hodín nemčiny, je to tam naozaj také zaujímavé?

  • Je iné o tom počuť na hodinách nemčiny, ako to naozaj vidieť a v našom prípade aj vyskúšať. Koľko ľudí dostane možnosť prejsť sa bosou nohou po morskom dne? Pre mňa  to naozaj zážitok bol.

 

  • Bolo to fakt super.

V porovnaní so Slovenskom, ak by sa tam niekto rozhodol vycestovať, mal by si nachystať väčší balík peňazí, alebo mu vystačí pár našetrených eur?

  • Ak by išiel na výlet, ako sme boli my a chcel by kupovať suveníry, určite by si mal nachystať viac peňazí ako u nás, ale oblečenie a potraviny majú v Nemecku lacnejšie ako u nás.

 

Mal si možnosť použiť aj našu obľúbenú nemčinu? Ak áno, aké máš pocity?

  • Zistil som, že to nie je až tak zlý jazyk…:D  Prišiel mi sympatický, keď som ho počul všade naokolo,  a preto by som sa ho chcel naučiť. Aj keď (keďže hovorili fakt dosť rýchlo),  po každej otázke som mal vždy už nachystanú frázu: Englisch, bitte 😀

 

Ak by si mal/a celkovo zhodnotiť výlet, koľko % by si mu dal/a?

  • Určite minimálne 90%, pretože bol zaujímavý, náučný, ale nie nejako zahltený zbytočnými informáciami.

 

  • 85%… podľa mňa sme tam boli prikrátko na to, aby sme popozerali všetko zaujímavé.. a mohli sme pochodiť aj nejaké galérie a podobne, nie len toľko kostolov… odporúčam každému, kto si chce rozšíriť obzory a nie iba bezhlavo odmietať nemčinu!

 

Za rozhovor ďakujem mojim spolužiakom, Miške Mesíčkovej a Brunovi Húževkovi zo IV.A.

Veronika Zelinková

Loading...
Niečo sa pokazilo Načítať

Žiadne komentáre

Pridajte komentár

Váš e-mail nebude zverejnený.