Prváci na lyžiach

Prvé, čo vám poviem, je to, že keby sa dal vrátiť čas, hneď by som si to zopakovala. Lyžovačka vo mne zanechala množstvo zážitkov a krásnych spomienok. Lyžiarsky kurz absolvovalo 62 deciek a 7 profesorov. Týždeň sme si nažívali na chate s názvom Limba v lyžiarskom stredisku Tále. Ako to tam prebiehalo?

Spojili sme štyri prvácke triedy a vznikol veľký kolektív, z ktorého som mala najprv obavy. Budem si s ostatnými rozumieť? Tá otázka ma strašila od začiatku roka. Môžem s čistým svedomím povedať, že bola zbytočná, pretože sme sa spolu výborne zabavili. Dokázali sme fungovať ako jeden celok. Nie nadarmo sa vraví, že lyžiarsky ľudí viac zblíži a každý tam ukáže svoju pravú tvár. Teraz aspoň nebudeme chodiť len tak po chodbách a mlčky na seba hľadieť. Nečakala som, že to tak rýchlo ubehne. Večery strávené pri kartách, pesničkách, spoločnom programe, celkom požívateľnom jedle… skrátka zanechali stopy a určite sa premietnu aj do ďalšieho spolunažívania na našej „alma mater“. Keď už sme pri tom jedle, Limba nenechala vegetariánov hladovať a stravu mali zabezpečenú. Za to má jeden veľký palec hore.

No nemôžem všetko len chváliť. Články sú aj o konštruktívnej kritike.

Až tu som pochopila, čo znamená skutočná zima. A nemyslím tie mínusové teploty na svahu. To je kapitola sama o sebe, za ktorú nikto nenesie vinu. Myslím to, že chata nebola dostatočne vykúrená. Pol dňa v mínus 15 stupňoch, človek sa už nemôže dočkať, kedy sa zohreje. Toto podľa môjho názoru Limba zanedbala. Potom na zozname nedostatkov je zápach z toaliet. Konkrétne naša izba nemohla mať ani otvorené dvere od kúpeľne, pretože sa to nedalo vydržať. Zápach sa niesol celou miestnosťou. Netuším, čo to spôsobilo, či s tým majú už dlhší čas problém, ale určite by sa to nemalo nechať len tak. Pátrala som po ostatných izbách a mnohé na tom boli podobne.

Celkovo k lyžovaniu. Boli sme rozdelení do piatich skupín od úplných nelyžiarov, až po ľudí, ktorí sa na svahu priam narodili. Každé družstvo malo prideleného inštruktora. Piata skupina (začiatočníci) robila obrovské pokroky pod dozorom pána profesora Brezovského a patrí im čestné uznanie. To isté patrí aj pedagógom. Chceme sa poďakovať nielen za to, že na nás dávali pozor, ale aj za to, že sme ich mohli viac spoznať.

Tak toto bola v skratke naša lyžovačka. A ak to práve číta nejaký budúci prvák, teš sa. Tvoj kurz bude legendárny, ako bol ten náš, minulý, predminulý, proste každý na tejto škole.

Loading...
Niečo sa pokazilo Načítať

Žiadne komentáre

Pridajte komentár

Váš e-mail nebude zverejnený.